Čaga je velice rozšířená houba parazitující na kmenech bříz. V posledních letech se dostává do centru zájmu vědců a klinických pracovišť. I přes to, že čagu užívali na čínském dvoře již před 2 000 lety, moderně se zkoumá teprve několik let. Rezavec šikmý je houba nepravidelného tvaru těla s výrazným typicky černým zbarvením. To způsobuje vysoká obsahová koncentrace pigmentu melaninu. Původní domovinou čagy je Asie a oblasti ruské tajgy. Zde je také hojně užívanou a známou houbou již od 16. století.... Celý popis
Koupit za 1 499 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Salvia Paradise Čaga - chaga - rezavec šikmý 1 kg
Doprava:
69 Kč
Skladem
1 499 Kč
Koupit za 1 499 Kč
Salvia Paradise Čaga - chaga - rezavec šikmý Balení: 1000 g
Doprava:
55 Kč
Skladem
1 499 Kč
Koupit za 1 499 Kč
Čaga - chaga - rezavec šikmý - sekaná houba 1kg Salvia Paradise
Doprava:
69 Kč
1 460 Kč
Koupit za 1 460 Kč
Salvia Paradise Čaga Chaga Rezavec šikmý 1000 g
Doprava:
49 Kč
Skladem
1 450 Kč
Koupit za 1 450 Kč
Čaga Chaga Rezavec šikmý 1000 g Salvia Paradise
Doprava:
69 Kč
Skladem
1 449 Kč
Koupit za 1 449 Kč
Popis
Čaga je velice rozšířená houba parazitující na kmenech bříz. V posledních letech se dostává do centru zájmu vědců a klinických pracovišť. I přes to, že čagu užívali na čínském dvoře již před 2 000 lety, moderně se zkoumá teprve několik let.
Rezavec šikmý je houba nepravidelného tvaru těla s výrazným typicky černým zbarvením. To způsobuje vysoká obsahová koncentrace pigmentu melaninu. Původní domovinou čagy je Asie a oblasti ruské tajgy. Zde je také hojně užívanou a známou houbou již od 16. století. Vhodným obdobím na sběr čagy je pouze jaro a podzim, a to pro nejvyšší koncentraci obsahových látek.
Na Sibiři byla tato houba často užívána místo zde nedostatkového pravého čaje. Nálev z čagy je chuťově podobný slabému černému čaji. Je mírně trpký s vůní připomínající meltu.
Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o účincích této byliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích nebo v herbáři.
Tradiční užití: Čagu lze připravit jako nálev, nebo naložit a vytvořit lihovou tinkturu. Čaj z čagy připravíme z jedné lžíce (cca 5 g) houby, kterou zalijeme 2,5 l studené vody. Necháme přes noc ustát v ledničce. Druhý den dáme nálev vařit zhruba na 5 a ndash;10 minut. Odstavíme, necháme louhovat dalších 5 minut, následně slijeme. Pijeme třikrát denně šálek (250 ml) půl hodiny před jídlem. Zbylý nálev můžeme uschovat do chladničky cca na 2 a ndash;3 dny a postupně pít.
Tinkturu připravíme z jednoho dílu houby na pět dílů lihu (60 a ndash;80procent). Čagu necháme louhovat ve sklenici ve tmě za občasného protřepání dva týdny. Poté slijeme a houbu povaříme opět v pěti dílech vody. Po odpaření cca 20 procent vody slijeme vodný výluh s lihovým. Užíváme 1 čajovou lžičku tinktury 3 a times; denně půl hodiny před jídlem.
Země původu: Litva
Surovina pro přípravu bylinného čaje a ndash; nálevu
Rezavec šikmý je houba nepravidelného tvaru těla s výrazným typicky černým zbarvením. To způsobuje vysoká obsahová koncentrace pigmentu melaninu. Původní domovinou čagy je Asie a oblasti ruské tajgy. Zde je také hojně užívanou a známou houbou již od 16. století. Vhodným obdobím na sběr čagy je pouze jaro a podzim, a to pro nejvyšší koncentraci obsahových látek.
Na Sibiři byla tato houba často užívána místo zde nedostatkového pravého čaje. Nálev z čagy je chuťově podobný slabému černému čaji. Je mírně trpký s vůní připomínající meltu.
Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o účincích této byliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích nebo v herbáři.
Tradiční užití: Čagu lze připravit jako nálev, nebo naložit a vytvořit lihovou tinkturu. Čaj z čagy připravíme z jedné lžíce (cca 5 g) houby, kterou zalijeme 2,5 l studené vody. Necháme přes noc ustát v ledničce. Druhý den dáme nálev vařit zhruba na 5 a ndash;10 minut. Odstavíme, necháme louhovat dalších 5 minut, následně slijeme. Pijeme třikrát denně šálek (250 ml) půl hodiny před jídlem. Zbylý nálev můžeme uschovat do chladničky cca na 2 a ndash;3 dny a postupně pít.
Tinkturu připravíme z jednoho dílu houby na pět dílů lihu (60 a ndash;80procent). Čagu necháme louhovat ve sklenici ve tmě za občasného protřepání dva týdny. Poté slijeme a houbu povaříme opět v pěti dílech vody. Po odpaření cca 20 procent vody slijeme vodný výluh s lihovým. Užíváme 1 čajovou lžičku tinktury 3 a times; denně půl hodiny před jídlem.
Země původu: Litva
Surovina pro přípravu bylinného čaje a ndash; nálevu
Parametry
Výrobce | Salvia Paradise |
Hmotnost | 1000 g |
Balení | sypané |